Lunch voor de hele week
1 juni 2013
Je kent het wel: je bent te lang blijven liggen en hebt geen tijd meer om een boterham te smeren. Dan haal je wel weer wat bij de snackbar om de hoek. Niet doen! Vriendin heeft namelijk de oplossing.
Je kent het wel: je bent te lang blijven liggen en hebt geen tijd meer om een boterham te smeren. Dan haal je wel weer wat bij de snackbar om de hoek. Niet doen! Vriendin heeft namelijk de oplossing.
Controleer of je thuis 5 bakjes hebt die hersluitbaar zijn en die je in de koelkast kwijt kunt (denk bijvoorbeeld aan Tupperware).
Op zaterdag haal je de volgende boodschappen in huis:
- 3 kipfilets
- 2 uien
- 1 peen of een handje vol worteltjes
- Een handje vol sperziebonen
- 1 stronk broccoli
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- Fruit voor 5 dagen
Aan de slag!
- Bak de kipfilets gaar en snijd ze in stukjes. Snij de uien in ringen, de paprika’s in reepjes en de courgette in blokjes en bak deze tot ze gaar zijn.
- Neem een pan met kokend water en voeg hier de gesneden wortels, de sperziebonen en de broccoli aan toe. Laat alles goed afkoelen.
- Verdeel nu over de 5 bakjes de kipfilets en de groenten en zet deze in de koelkast.
- Wanneer je ’s ochtends vertrekt neem je een bakje uit de koelkast en pak je fruit mee.
Lekker en gezond!
Tip: voeg wat pasta toe of rooster wat brood als je grote trek hebt.