Recept voor roerbak met mie, varkensreepjes en garnalen
10 juni 2013
Heerlijke mie met roergebakken groenten, schnitzel en garnaaltjes.
Heerlijke mie met roergebakken groenten, schnitzel en garnaaltjes.
Hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 pak Chinese eiermie (250 g)
- 2 el kerriepoeder
- 2 el sojasaus
- 3 el (wok)olie
- 300 g varkensschnitzel, in dunne reepjes
- 200 g rauwe garnalen (diepvries, zak 500 g), ontdooid en gepeld
- 2 tenen knoflook
- 1 ui, fijngehakt
- 750 g Oosterse wokgroenten (diepvries)
- een handje koriander
Aan de slag!
- Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Meng in een kommetje de kerrie met de sojasaus en 4 eetlepels water.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de varkensreepjes 3 minuten.
- Schep op een bord.
- Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok en bak de garnalen in ca. 3 minuten roze en gaar.
- Schep bij het vlees.
- Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok en bak de knoflook en ui 1-2 minuten.
- Voeg de wokgroenten toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg het vlees en de garnalen, de mie en het kerriesausje toe.
- Roerbak alles nog 2 minuten. Verdeel over kommen en strooi er koriander over.
TIP: Voor extra pit serveer je er zoete chilisaus of sambal bij.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.