Placeholder

Recept voor sandwich met blauwe kaas en peer

Dat wordt een luxe lunch vanmiddag met dit heerlijke broodje. Ook lekker met appel!

Dat wordt een luxe lunch vanmiddag met dit heerlijke broodje. Ook lekker met appel!

Lunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 8 sneeën zuurdesembrood
  • 100 blauwe kaas (bijv. gorgonzola dolce)
  • 4-8 plakjes rauwe ham
  • 1 grote rijpe peer
  • een handvol rucola

Aan de slag!

  1. Besmeer 4 sneeën brood met de blauwe kaas.
  2. Verdeel er de plakjes ham over.
  3. Schil de peer en verwijder het klokhuis.
  4. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  5. Verdeel de plakjes peer over de broodjes met blauwe kaas.
  6. Leg er enkele blaadjes rucola op.
  7. Leg de rest van de sneeën brood erop en snijd ze elk doormidden.

Bereidingstijd: 10 minuten.

Tips:

  • Deze sandwich is ook lekker met muesli- of meergranenbolletjes in plaats van zuurdesembrood.
  • Gebruik dunne plakjes appel in plaats van peer.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.