Recept voor variant op de Big Mac
16 juni 2013
Speciaal voor alle papa’s: een heerlijke variant op de Big Mac! Als dat geen goede afsluiter is van een speciale dag…
Speciaal voor alle papa’s: een heerlijke variant op de Big Mac! Als dat geen goede afsluiter is van een speciale dag…
Recept voor 2 Big Mac’s.
Boodschappenlijstje:
Voor de saus:
- 100 gram mayonaise
- 2 eetlepels franse dressing
- 1 kleine augurk, fijngesneden
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel witte azijn
- Kwart van een wit uitje, fijngesneden
- Snufje zout
Voor de hamburger:
- 300 gram gehakt
- 1 ei
- 2 beschuitjes of paneermeel
- 4 hamburger broodjes
- 2 plakje cheddar kaas
- ijsbergsla
- 4 plakjes augurk
- Kwart van een wit uitje, fijngehakt
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van de grillstand in de oven.
- Vervolgens ga je het sausje bereiden van de Big Mac.
- Daarvoor meng je alle ingrediënten in een klein bakje goed door elkaar.
- Dek het bakje af en zet het in de koelkast totdat je het nodig hebt.
- Breng het gehakt op smaak met zout en peper, voeg het ei en de 2 beschuitjes toe, meng dit goed door elkaar en vorm er daarna 4 dunne burgertjes van.
- Bak deze in een pan in ongeveer 3-5 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes doormidden en leg deze in de oven voor ongeveer 5 minuten.
- Als de broodjes klaar zijn smeer je op de bodem wat saus, daarbovenop wat van het gehakte uitje en daarop leg je wat sla en daarna een plakje cheddar kaas en dan een hamburger.
- Dan weer een hamburgerbroodje, de bodem van het andere broodje.
- Weer wat saus, gesnipperd uitje, sla, augurk en dan een hamburger.
- En als laatste het kapje van het hamburgerbroodje erop. En smullen maar!
Bereidingstijd: 30 minuten.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com