Placeholder

Recept voor Mediterraanse kabeljauw uit de oven

Heerlijke Mediterraanse kabeljauw uit de oven met cherrytomaatjes, wortel en krieltjes. Het is een eenvoudig maar heel lekker recept dat snel op tafel staat.

Heerlijke Mediterraanse kabeljauw uit de oven met cherrytomaatjes, wortel en krieltjes. Het is een eenvoudig maar heel lekker recept dat snel op tafel staat.

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 200 gram kabeljauw
  • 400 gram krieltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes peterselie (of gedroogde peterselie)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 peen
  • 2 theelepels oregano
  • snufje zout/peper

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
  2. Zet een pan op het vuur en kook hierin 1 liter water.
  3. Was de krieltjes grondig en kook deze circa 6 minuten in de pan.
  4. Snijd ondertussen de knoflook fijn en hak de peterselie.
  5. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, peterselie, oregano en een snufje zout/peper.
  6. Leg de kabeljauw in het midden van een ingevette ovenschaal en verdeel het oliemengsel over de kabeljauw.
  7. Halveer de cherrytomaatjes en de krieltjes en schil vervolgens de peen en snijd deze in dunne plakjes.
  8. Leg de krieltjes, cherrytomaatjes en de wortel in de ovenschaal om de kabeljauw heen.
  9. Zet de ovenschaal vervolgens voor circa 15 minuten in de oven totdat de kabeljauw gaar is en de krieltjes zacht.

Bereidingstijd: 35-40 minuten.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com