Recept voor steak sandwich
27 juni 2013
Een lekker lunchgerecht voor de vleesliefhebbers onder ons.
Een lekker lunchgerecht voor de vleesliefhebbers onder ons.
Lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 dikke biefstukken, op kamertemperatuur
- 2 el olijfolie
- 4 sneden zuurdesembrood
- 3 el Belgische mayonaise
- 4-8 blaadjes eikenbladsla of lollo bionda
- 8 pomodorini of romaatjes, in partjes
- 100 g gorgonzola piccante, in reepjes
- Extra: grillpan
Aan de slag!
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Bak de biefstukken aan beide kanten in 2-3 min. per kant bruin en rosé of naar wens gaar.
- Laat de biefstukken 10 min. in aluminiumfolie rusten.
- Verhit een grillpan.
- Rooster de sneden brood aan beide kanten krokant.
- Snijd de biefstuk in plakjes.
- Besmeer het gegrilde brood met de mayonaise.
- Beleg met de blaadjes sla, de plakjes vlees, de tomaatjes en de gorgonzola.
- Maal er zout en peper naar smaak over.
Tip: Bak de biefstuk een paar uur van tevoren en bewaar in aluminiumfolie in de koelkast. Laat de biefstuk voor de beste smaak weer op kamertemperatuur komen.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk.