Recept voor yoghurtcake
2 juli 2013
Een frisse zomercake voor een gezellig drankje in de tuin.
Een frisse zomercake voor een gezellig drankje in de tuin.
Recept voor 10 personen
Boodschappenlijstje:
- 250 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 250 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 5 el volle yoghurt
- 250 g bloem, gezeefd
- Extra: mixer met gardes of keukenmachine, ingevette cakevorm (25 cm)
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 160 ºC.
- Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de suiker, de vanillesuiker en een snuf zout zacht en romig.
- Klop er een voor een de eieren door.
- Voeg het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Klop er tenslotte de yoghurt door.
- Voeg de bloem in 2-3 porties toe en klop tot een glad beslag.
- Schep het beslag in de vorm.
- Bak de cake in de voorverwarmde oven in 75 minuten goudbruin en gaar.
Voorbereiding: 20 minuten. Oven: 75 minuten, plus afkoelen
Kwarkcake
Vervang voor een kwarkcake de yoghurt door volle kwark. Onverhoopt geen yoghurt of kwark in huis? Geen zorgen, melk of karnemelk is ook prima.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.