Placeholder

Recept voor yoghurtcake

Een frisse zomercake voor een gezellig drankje in de tuin.

Een frisse zomercake voor een gezellig drankje in de tuin.

Recept voor 10 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 5 el volle yoghurt
  • 250 g bloem, gezeefd
  • Extra: mixer met gardes of keukenmachine, ingevette cakevorm (25 cm)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 160 ºC.
  2. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de suiker, de vanillesuiker en een snuf zout zacht en romig.
  3. Klop er een voor een de eieren door.
  4. Voeg het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  5. Klop er tenslotte de yoghurt door.
  6. Voeg de bloem in 2-3 porties toe en klop tot een glad beslag.
  7. Schep het beslag in de vorm.
  8. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 75 minuten goudbruin en gaar.

Voorbereiding: 20 minuten. Oven: 75 minuten, plus afkoelen

Kwarkcake
Vervang voor een kwarkcake de yoghurt door volle kwark. Onverhoopt geen yoghurt of kwark in huis? Geen zorgen, melk of karnemelk is ook prima.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.