Recept voor Spaanse salade met ei en ansjovisdressing
18 juli 2013
De dressing met ansjovis, kappertjes en knoflook geeft de salade een lekkere kick.
De dressing met ansjovis, kappertjes en knoflook geeft de salade een lekkere kick.
Bijgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 eieren
- 5 el olijfolie
- 1 el rode-wijnazijn
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 4 ansjovisfilets (blikje), fijngesneden
- een halve el kappertjes, uitgelekt
- 150 g gemengde sla ( bijv. rucola slamelange van AH)
- 2-3 geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt en in repen
- 2 el fijngehakte bladpeterselie
Aan de slag!
- Kook de eieren in 7-8 minuten hard.
- Spoel ze onder koud stromend water en laat ze een beetje afkoelen.
- Klop in een kommetje voor de dressing de olie met de azijn, knoflook, ansjovis en kappetjes goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de sla in een schaal en meng er de paprikarepen en dressing door.
- Pel de eieren en snijd ze in dunne plakjes.
- Leg ze op de salade en strooi er de peterselie over. Lekker met landbrood.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.
Klik hier voor meer recepten.