Recept voor California burgers met avocadosalsa
19 juli 2013
Deze Amerikaanse burgers kun je prima bereiden op de barbecue! Wat friet erbij en dat wordt een gezellig familie-etentje!
Deze Amerikaanse burgers kun je prima bereiden op de barbecue! Wat friet erbij en dat wordt een gezellig familie-etentje!
Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g mager rundergehakt
- 3 rijpe avocado's
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- sap van 1 limoen
- 1 el jalapeñopepers (pot), uitgelekt en fijngehakt
- 2 el fijngehakte koriander
- 1 el olijfolie
- 4 zachte bolletjes (bijv. sesam- of maandzaadbolletjes)
- enkele blaadjes little gem of kropsla
- 1 vleestomaat, in plakken
- Extra: grillpan
Aan de slag!
- Meng wat zout en peper door het gehakt en verdeel het in 4 gelijke porties.
- Vorm van het gehakt 4 burgers van ca. 2 cm dik.
- Schil de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Meng in een schaal de blokjes avocado met de ui, het limoensap, de jalapeñopepers en de koriander.
- Breng op smaak met wat zout.
- Verhit de grillpan.
- Bestrijk de burgers aan beide kanten met een beetje olie en leg ze in de pan.
- Gril ze 3-4 minuten per kant, tot ze van buiten bruin en van binnen nog een beetje rosé zijn.
- Halveer de broodjes.
- Leg ze met de snijkanten in de grillpan en rooster ze kort tot ze licht goudbruin zijn.
- Beleg de onderste helften met enkele blaadjes sla, de burgers, plakjes tomaat en avocadosalsa.
- Dek af met de bovenste helften brood.
- Lekker met ovenfrites en citroenmayonaise.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.
Klik hier voor meer recepten.