Placeholder

Recept voor California burgers met avocadosalsa

Deze Amerikaanse burgers kun je prima bereiden op de barbecue! Wat friet erbij en dat wordt een gezellig familie-etentje!

Deze Amerikaanse burgers kun je prima bereiden op de barbecue! Wat friet erbij en dat wordt een gezellig familie-etentje!

Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g mager rundergehakt
  • 3 rijpe avocado's
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • sap van 1 limoen
  • 1 el jalapeñopepers (pot), uitgelekt en fijngehakt
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 1 el olijfolie
  • 4 zachte bolletjes (bijv. sesam- of maandzaadbolletjes)
  • enkele blaadjes little gem of kropsla
  • 1 vleestomaat, in plakken
  • Extra: grillpan

Aan de slag!

  1. Meng wat zout en peper door het gehakt en verdeel het in 4 gelijke porties.
  2. Vorm van het gehakt 4 burgers van ca. 2 cm dik.
  3. Schil de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Meng in een schaal de blokjes avocado met de ui, het limoensap, de jalapeñopepers en de koriander.
  5. Breng op smaak met wat zout.
  6. Verhit de grillpan.
  7. Bestrijk de burgers aan beide kanten met een beetje olie en leg ze in de pan.
  8. Gril ze 3-4 minuten per kant, tot ze van buiten bruin en van binnen nog een beetje rosé zijn.
  9. Halveer de broodjes.
  10. Leg ze met de snijkanten in de grillpan en rooster ze  kort tot ze licht goudbruin zijn.
  11. Beleg de onderste helften met enkele blaadjes sla, de burgers, plakjes tomaat en avocadosalsa.
  12. Dek af met de bovenste helften brood.
  13. Lekker met ovenfrites en citroenmayonaise.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.

Klik hier voor meer recepten.