Placeholder

Recept voor papardelle met garnalen in currysaus

Papardelle is een hele dunne pasta in de vorm van een lint. Lekker met garnalen en gehakt!

Papardelle is een hele dunne pasta in de vorm van een lint. Lekker met garnalen en gehakt!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 g papardelle
  • 2 el olie
  • 500 g reuzengarnalen (rauw en ongepeld, diepvries), ontdooid
  • 1 paksoi, blad en steel in repen
  • 2 el milde Indiase currypasta (Patak’s, pot 283 g)
  • 250 ml kookroom
  • 2 el munt, grof gehakt

Aan de slag!

  1. Kook de papardelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Verhit in een wok de olie.
  3. Bak de garnalen al omscheppend 3 min.
  4. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 3 min.
  5. Schep de currypasta erdoor en voeg de kookroom toe.
  6. Verwarm de garnalencurry nog 5 min.
  7. Giet de papardelle af en schep door de garnalencurry.
  8. Proef en voeg eventueel extra currypasta of zout en peper naar smaak toe.
  9. Schep de papardelle op 4 borden en bestrooi met de munt.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Tip Zet bij elk bord een kommetje lauwwarm vingerwater met een schijfje limoen om de vingers schoon te spoelen.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.

Klik hier voor meer recepten.