Recept voor salade met gegrilde biefstuk en salsa
25 juli 2013
Een lekkere, warme maaltijdsalade met biefstuk!
Een lekkere, warme maaltijdsalade met biefstuk!
Maaltijdsalade, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 biefstukjes (à 150 g)
- 2 el olijfolie, plus extra
- 1 krop romaine sla, in grove repen
- 1 blik kidneybonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
Voor de salsa:
- 3 tomaten
- 2 avocado’s
- 1 rode ui, gesnipperd
- een handvol verse koriander, fijngehakt
- sap van 1 limoen
- tabasco
- Extra: grillpan, aluminiumfolie
Aan de slag!
- Maak eerst de salsa.
- Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Meng in een schaal de tomaat met de avocado, de ui, de koriander en het limoensap.
- Breng op smaak met zout en tabasco.
- Verhit een grillpan tot zeer heet.
- Dep de biefstukjes droog met keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met wat olie.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Leg ze in de grillpan en gril ze 1-2 minuten per kant.
- Neem ze uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie ca. 2 minuten rusten.
- Verdeel intussen de sla en kidneybonen over vier borden.
- Snijd de biefstukjes in repen en leg ze op de sla.
- Schep de salsa erover en druppel er nog wat olijfolie over.
- Serveer met tortillachips.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
Tip In plaats van romaine sla kun je ook een krop ijsbergsla of Hollandse kropsla gebruiken.
Klik hier voor meer recepten.
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.