Recept voor broccoliquiche met mosselen
26 juli 2013
Ze zijn er weer: mosselen! En voor de liefhebbers hebben wij een heerlijke quiche om zelf te maken.
Ze zijn er weer: mosselen! En voor de liefhebbers hebben wij een heerlijke quiche om zelf te maken.
Lunch- of hoofdgerecht, 4-6 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 kg mosselen
- 125 ml witte wijn
- 1 bosje bladselderij
- 700 g broccoli, in roosjes
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 4 eieren, losgeklopt
- 1 grote beker crème fraîche (200 g)
- 1 tl kerriepoeder
- 75 g geraspte jonge kaas
- Extra: quiche- of taartvorm (24 cm ø), ingevet
Aan de slag!
- Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
- Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan.
- Maal er royaal peper over.
- Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Haal de mosselen uit de schelp.
- Kook intussen de broccoli in water met zout 6 min.
- Giet af en laat goed uitlekken.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Verdeel de broccoli met de mosselen over de deegbodem.
- Klop de eieren los.
- Meng er de crème fraîche, de kerriepoeder en de kaas door.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schenk het eimengsel over de broccoli en de mosselen.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Variatietip Vervang de broccoli voor de helft door bloemkool. De zachte, milde smaak van bloemkool combineert goed met zilte mosselen.
Bereidingstijd: 30 minuten. Oventijd: 35-40 minuten.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.
Klik hier voor meer recepten.