Recept voor aardappel-prei frittata met tomatensla
29 juli 2013
Een heerlijke frittata geserveerd met een tomatensalade en ciabatta.
Een heerlijke frittata geserveerd met een tomatensalade en ciabatta.
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 afbak-ciabatta
- 3 aardappels, geschild en in blokjes van 1 cm
- 3 el olijfolie
- 300 g gesneden prei (panklaar)
- 6 eieren
- 4 el fijngeraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
- 2 el fijngehakte (blad)peterselie
- 5 tomaten, in partjes
- 3 bosuitjes in ringen
- 2-3 el balsamico sladressing (flesje)
Aan de slag!
- Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking af.
- Kook intussen de aardappelblokjes in wat water en zout in ca. 10 minuten gaar.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de preiringen op matig vuur 6-7 minuten tot ze zacht zijn; laat ze niet bruin kleuren.
- Giet de aardappelblokjes af en laat uitlekken.
- Klop in een kom de eieren los en meng er de aardappel en prei door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en schenk er het eimengsel in.
- Bak de omelet op matig vuur 4-5 minuten, tot de onderkant mooi goudbruin is, maar de bovenkant nog net niet is gestold.
- Strooi er de kaas over.
- Schuif de pan met omelet ca. 15 cm onder de ovengrill en gril de bovenkant in 2-3 minuten goudbruin.
- Strooi er de peterselie over.
- Meng de tomaat met de uitjes en dressing.
- Serveer de frittata met tomaten en ciabatta.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.
Klik hier voor meer recepten.