Placeholder

Recept voor aardappel-prei frittata met tomatensla

Een heerlijke frittata geserveerd met een tomatensalade en ciabatta.

Een heerlijke frittata geserveerd met een tomatensalade en ciabatta.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 afbak-ciabatta
  • 3 aardappels, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 3 el olijfolie
  • 300 g gesneden prei (panklaar)
  • 6 eieren
  • 4 el fijngeraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
  • 2 el fijngehakte (blad)peterselie
  • 5 tomaten, in partjes
  • 3 bosuitjes in ringen
  • 2-3 el balsamico sladressing (flesje)

Aan de slag!

  1. Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking af.
  2. Kook intussen de aardappelblokjes in wat water en zout in ca. 10 minuten gaar.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de preiringen op matig vuur 6-7 minuten tot ze zacht zijn; laat ze niet bruin kleuren.
  4. Giet de aardappelblokjes af en laat uitlekken.
  5. Klop in een kom de eieren los en meng er de aardappel en prei door.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm de ovengrill voor.
  8. Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en schenk er het eimengsel in.
  9. Bak de omelet op matig vuur 4-5 minuten, tot de onderkant mooi goudbruin is, maar de bovenkant nog net niet is gestold.
  10. Strooi er de kaas over.
  11. Schuif de pan met omelet ca. 15 cm onder de ovengrill en gril de bovenkant in 2-3 minuten goudbruin.
  12. Strooi er de peterselie over.
  13. Meng de tomaat met de uitjes en dressing.
  14. Serveer de frittata met tomaten en ciabatta.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.

Klik hier voor meer recepten.