Placeholder

Recept voor gegrilde karbonade met peterselie-aardappelsalade

Een heerlijk gerecht met frisse peterselie door de salade heen.

Een heerlijk gerecht met frisse peterselie door de salade heen.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 750 g krielaardappeltjes, schoongeboend
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 2 el rode-wijnazijn
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • een flinke hand bladpeterselie, alleen de blaadjes
  • 3 el olijfolie, plus extra
  • 4 ribkarbonades
  • Extra: grillpan

Aan de slag!

  1. Snijd de aardappeltjes doormidden.
  2. Kook ze in een pan met ruim water en zout in 8-10 minuten gaar.
  3. Meng intussen in een schaal de rode ui met de azijn en laat 5 minuten marineren.
  4. Giet de aardappels af en meng ze met de ui, bleekselderij, kappertjes, peterselie en olijfolie.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verhit de grillpan tot zeer heet.
  7. Bestrijk de karbonades met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  8. Gril de karbonades ca. 4 minuten per kant tot ze gaar zijn.
  9. Serveer ze met de aardappelsalade.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Tips

  • In plaats van peterselie kun je ook grof gesneden rucola gebruiken 
  • Dit is ook een lekker BBQ-gerecht

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.

Klik hier voor meer recepten.