Recept voor gegrilde karbonade met peterselie-aardappelsalade
1 augustus 2013
Een heerlijk gerecht met frisse peterselie door de salade heen.
Een heerlijk gerecht met frisse peterselie door de salade heen.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 750 g krielaardappeltjes, schoongeboend
- 1 rode ui, in dunne halve ringen
- 2 el rode-wijnazijn
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- een flinke hand bladpeterselie, alleen de blaadjes
- 3 el olijfolie, plus extra
- 4 ribkarbonades
- Extra: grillpan
Aan de slag!
- Snijd de aardappeltjes doormidden.
- Kook ze in een pan met ruim water en zout in 8-10 minuten gaar.
- Meng intussen in een schaal de rode ui met de azijn en laat 5 minuten marineren.
- Giet de aardappels af en meng ze met de ui, bleekselderij, kappertjes, peterselie en olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de grillpan tot zeer heet.
- Bestrijk de karbonades met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
- Gril de karbonades ca. 4 minuten per kant tot ze gaar zijn.
- Serveer ze met de aardappelsalade.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
Tips
- In plaats van peterselie kun je ook grof gesneden rucola gebruiken
- Dit is ook een lekker BBQ-gerecht
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.
Klik hier voor meer recepten.