Recept voor pitabroodjes met kip, ananas en ijsbergsla
3 augustus 2013
Pitabroodjes kan je met van alles en nog wat vullen. Wij hebben gekozen voor een zomerse vulling van gebakken kipfilet, ijsbergsla, ananas, een zelfgemaakt yoghurtsausje, bosui en cherrytomaatjes.
Pitabroodjes kan je met van alles en nog wat vullen. Wij hebben gekozen voor een zomerse vulling van gebakken kipfilet, ijsbergsla, ananas, een zelfgemaakt yoghurtsausje, bosui en cherrytomaatjes.
Boodschappenlijstje:
- 300 gram kip
- 4 pitabroodjes
- 50 gram ijsbergsla
- 2 plakjes ananas
- 1 bosui
- cherrytomaatjes
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- halve theelepel knoflookpoeder
- snufje zout en peper
- scheutje citroensap
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van je oven voor de pitabroodjes.
- Vervolgens snijd je de kip en breng je deze op smaak met wat lekkere kruiden, zelf gebruiken wij hiervoor kipkruiden.
- Snijd daarna de ananas, bosui en de cherrytomaatjes in kleine stukjes.
- Maak daarna de het sausje met de magere yoghurt, de mayonaise, knoflookpoeder, citroensap en een snufje zout en peper. (eventueel kan je nog een beetje peterselie aan het sausje toevoegen).
- Giet een scheut olijfolie in een pan en bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar.
- Ondertussen leg je de pitabroodjes in de oven en bereid je deze volgens de bereidingswijze op het pak.
- Als de kip en de broodjes klaar zijn, vul je de pitabroodjes met de kip, sla, ananas, bosui, cherrytomaatjes en het yoghurtsausje.
Bereidingstijd: 20-25 min.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl