Placeholder

Recept voor roergebakken boerenkool met chorizo, paprika en krieltjes

Boerenkool verdwijnt meestal in de stamppot, maar roergebakken is deze groente ook heerlijk. Bovendien is hij op deze manier sneller klaar!

Boerenkool verdwijnt meestal in de stamppot, maar roergebakken is deze groente ook heerlijk. Bovendien is hij op deze manier sneller klaar!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 700 g voorgekookte en geschilde mini-krieltjes
  • 1 el olijfolie
  • 250 g chorizoworst, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
  • 500 g panklare boerenkool

Aan de slag!

  1. Kook de krieltjes in een pan met water en zout in 7-8 minuten gaar.
  2. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit de olie in een ruime wok en bak de chorizoplakjes 1-2 minuten op matig vuur.
  4. Schep ze uit de pan op een bord.
  5. Bak in het bakvet de ui en knoflook 1 minuut.
  6. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
  7. Voeg de boerenkool en enkele eetlepels water toe roerbak alles 10 minuten tot de boerenkool zacht is.
  8. Meng er de krieltjes en plakjes chorizo door en roerbak alles nog 2 minuten.

Tip: boerenkool uit de oven met puree. Bereid de boerenkool op dezelfde manier, maar laat de krieltjes weg. Schep de kool in een ovenschaal en verdeel er 450 g koelverse aardappelpuree over. Strooi er een handje geraspte kaas over en bak de ovenschotel 20-25 minuten in een oven van 200 graden goudbruin.

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink