Recept voor Soto Ajam met Chinese kool
19 november 2013
Dol op een lekker soepje? Maak dan eens deze Oosterse klassieker: een pittige, Indonesische kippensoep. Yum!
Dol op een lekker soepje? Maak dan eens deze Oosterse klassieker: een pittige, Indonesische kippensoep. Yum!
Maaltijdsoep, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1,5 liter kippenbouillon
- 1 stengel citroengras
- 4 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 1 tl gemalen geelwortel (koenjit)
- 4 eieren
- 250 g mihoen
- 400 g kipfilet, in reepjes
- 200 g sugar snaps
- een halve Chinese kool, kern verwijderd en in reepjes
- een handje bladselderij, fijngesneden
Aan de slag!
- Schenk de bouillon in een ruime pan.
- Verwijder de buitenste stugge bladeren van het citroengras en snijd het zachte binnenste gedeelte in stukjes.
- Voeg het citroengras, de gember, chilipeper en geelwortel aan de bouillon toe.
- Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de bouillon met een deksel schuin op de pan 15-20 minuten sudderen.
- Kook intussen de eieren in 8 minuten hard.
- Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze elk in vieren.
- Wel de mihoen in kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Zeef de bouillon boven een andere pan.
- Verwarm de bouillon op matig vuur en voeg de kipreepjes en sugar snaps toe.
- Laat 4-5 minuten sudderen.
- Voeg de kool toe en kook 1-2 minuten mee.
- Verdeel de mihoen over diepe borden en schep er de bouillon met groenten en kip over.
- Verdeel de partjes ei over de borden en garneer met selderij.
Tip: Roerbak de volgende dag de rest van de Chinese kool. Snijd de kool in reepjes en roerbak de groenten enkele minuten in wat olie met knoflook, 250 g champignons en 1 in reepjes gesneden rode paprika. Meng er 1-2 eetlepels ketjap en 1-2 theelepels sesamolie door. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Lekker met kip, vis of varkensvlees en rijst.
Bereidingstijd: 40 minuten, inclusief koken.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink