Placeholder

Recept voor Thaise kool met mie en garnalen

Dat wordt smullen vanavond met deze Thaise kool met mie en garnalen!

Dat wordt smullen vanavond met deze Thaise kool met mie en garnalen!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g gepelde tijgergarnalen (diepvries)
  • 250 g eiermie
  • 3 el (roerbak)olie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 1 kleine Chinese kool, kern verwijderd en in reepjes
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne repen
  • 2-3 el Thaise vissaus (flesje)
  • 3-4 el Thaise zoetzure chilisaus (flesje)
  • sap van 1 limoen, plus 1 limoen extra
  • een handje koriander, fijngesneden

Aan de slag!

  1. Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bereid ook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de garnalen in 3 minuten op hoog vuur bijna gaar.
  4. Schep ze even op een bord.
  5. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de knoflook en gember 1 minuut.
  6. Voeg de kool en paprika toe en roerbak ze 2-3 minuten mee tot de kool behoorlijk is geslonken.
  7. Voeg de garnalen en mie toe en roerbak alles nog 1 minuut.
  8. Proef en breng op smaak met de vissaus, chilisaus en limoensap.
  9. Strooi er de koriander over.
  10. Snijd de limoen in partjes en serveer bij de noedels.

Tip: Maak een vegetarische variant met tofu in plaats van garnalen. Snijd 1 blok tofu naturel (375 g) in blokjes en bak ze in de olie in ca. 5 minuten rondom bruin en krokant. Schep ze even op een bord en ga verder te werk zoals hierboven beschreven.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink