Recept voor ham-preistamp met oude kaas
7 oktober 2013
Nu het steeds kouder wordt, is een stamppot wel weer lekker. Maak deze ham-preistamp met oude kaas een keertje! Mmmm…
Nu het steeds kouder wordt, is een stamppot wel weer lekker. Maak deze ham-preistamp met oude kaas een keertje! Mmmm…
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 25 g boter
- 700 g prei, in ringen
- 2 tl kerriepoeder
- 250 g hamblokjes
- 1 grote beker crème fraîche (200 ml)
- 150 g oude kaas, in blokjes
Aan de slag!
- Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar.
- Smelt in een koekenpan de boter.
- Bak de prei in 5 min. zacht.
- Schep de kerriepoeder en hamblokjes door de prei en verwarm nog 1 min.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree.
- Schep er de prei met de ham en de kaasblokjes door.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
Variatietips:
- Vervang de hamblokjes door 1 uitgelekt blikje ananasstukjes (227 g).
- Vervang de kaas door ongezouten cashewnoten.
- Vervang de hamblokjes door gerookte zalmsnippers.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.