Recept voor paksoistamppot met kip
28 november 2013
Deze stamppot met kip is om je vingers bij af te likken! Mmmmmmm….
Deze stamppot met kip is om je vingers bij af te likken! Mmmmmmm….
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
- 2 el olie
- 1 rode paprika, in stukjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 1 struik paksoi, in reepjes
- 1 pakje kokosmelk (200 ml)
- 2 gerookte kipfilets, in reepjes
- 3 el koriander, fijngehakt
Aan de slag!
- Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar.
- Verhit in een wok de olie.
- Roerbak de paprika met champignons 3 min.
- Voeg de paksoi toe en bak de groenten al omscheppend in 4-5 min. beetgaar.
- Giet de aardappelen af.
- Zet de pan terug op laag vuur en schenk de kokosmelk erbij.
- Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree.
- Schep de knapperige groenten met de kipfilet en de koriander erdoor.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
Drie variaties:
– Vervang de kipfilet door jumbogarnalen. Of laat de kipfilet achterwege en serveer met knapperig gebakken plakken tofu.
– Vervang de paksoi en paprika door 1 zak Oosterse wokgroenten (400 g).
– Schep voor een pittige stamppot 1 royale el Indiase of Thaise currypasta door de groenten.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.