Placeholder

Recept voor gehakt-koolrolletjes

Weet je nog niet wat je gaat eten vanavond? Maak dan eens deze heerlijke koolrolletjes met gehakt. Dat wordt smullen!

Weet je nog niet wat je gaat eten vanavond? Maak dan eens deze heerlijke koolrolletjes met gehakt. Dat wordt smullen!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 perssinaasappel
  • 400 g runder- of kalfsgehakt
  • 4 bladeren groene kool
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 3 takjes tijm
  • Extra: ovenschaal, keukentouw of cocktailprikker, aluminiumfolie

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil.
  3. Meng de rasp met zout en peper naar smaak door het gehakt.
  4. Vorm er 4 ovale worsten van.
  5. Breng een pan ruim water met zout aan de kook.
  6. Dompel de groene kool bladeren een voor een in het water zodat ze zacht worden.
  7. Leg op elk blad een gehaktworstje.
  8. Klap de zijkanten over het vlees en rol de koolrolletjes op.
  9. Bind ze vast met een stukje keukentouw of steek er een cocktailprikker door.
  10. Leg de koolrolletjes in de ovenschaal.
  11. Schenk de wijn erbij.
  12. Leg de knoflook en tijm tussen de koolrolletjes.
  13. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  14. Bak de koolrolletjes in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. gaar.

Tip: Snijd de rest van de groene kool in reepjes en smoor ze in een klontje roomboter beetgaar. Maak af met versgeschaafde nootmuskaat en vlokjes blauwaderkaas. Hartstikke lekker bij bovenstaande gehaktrolletjes!

Serveertip: Lekker met aardappelpuree met roomboter en versgemalen peper.

Handig! Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren voorbereiden en in de koelkast afgedekt met de aluminiumfolie bewaren. De ovenschaal schuif je vanuit de koelkast meteen in de oven. Reken op ca. 5 extra ovenminuten omdat de schaal en het gerecht extra koud waren.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Oven: 25 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink