Placeholder

Recept voor spaghetti al ragù

Heb je zin in pasta? Maak dan eens deze heerlijke spaghetti. Dat wordt smullen!

Heb je zin in pasta? Maak dan eens deze heerlijke spaghetti. Dat wordt smullen!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 kleine winterpeen, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 groot blik tomatenpuree (140 g)
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 g spaghetti
  • parmezaanse kaas, voor erbij

Aan de slag!

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  2. Fruit de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij 2 minuten.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut.
  5. Schenk de wijn erbij.
  6. Voeg de laurier toe en verwarm de vleessaus 15 minuten op laag vuur.
  7. Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen.
  8. Giet de spaghetti af en schep door de saus.
  9. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  10. Schud de spaghetti op een schaal en serveer met geraspte of geschaafde parmezaanse kaas.

Tips:

  • Italianen zijn dol op het zoet aroma van venkelzaad in de ragù. Bak 2 tl venkelzaad 1 minuut met gehakt mee en voeg dan de tomatenpuree toe. Venkelzaad koop je in Mediterrane winkels, bij de grotere supermarkt en is vaak ook op de markt te vinden.
  • Heb je nog een restje rode wijn staan? Vervang de witte wijn gerust door rode wijn voor een krachtigere vleessaus. Voor een zachter accent kan de saus op het laatst worden afgemaakt door een scheutje melk of room. Een lepel mascarpone geeft een extra rijk en romig accent.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink