Recept voor tomatenquiche met gehakt
11 november 2013
Geniet vanavond van deze heerlijke quiche met gehakt en tomaat. Dat wordt smullen!
Geniet vanavond van deze heerlijke quiche met gehakt en tomaat. Dat wordt smullen!
Lunch- of hoofdgerecht, 4-6 personen
Boodschappenlijstje:
- 5 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 300 g rundergehakt
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- 4 eieren
- 250 g mascarpone
- 100 g parmezaanse kaas, geraspt
- 4 el basilicum, fijngehakt
- Extra: lage quiche- of taartvorm (24 cm ø), ingevet
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
- Verhit in een koekenpan de olie.
- Bak het gehakt rul.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel het gehakt met de tomaatjes over het deeg.
- Klop de eieren los.
- Meng er de mascarpone, de kaas, de basilicum en zout en peper naar smaak door.
- Schenk over de gehaktvulling.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer er een groene salade bij.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Oven: 35-40 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink