Recept voor camembertfondue
20 augustus 2013
Liefhebber van kaasfondue? Maak dan eens deze heerlijke variant met camembert!
Liefhebber van kaasfondue? Maak dan eens deze heerlijke variant met camembert!
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 doosjes camembert (à 250 g)
- 4 takjes tijm, blaadjes eraf gerist
- Om te dippen (maak eventueel een keuze):
- 1 meergranen stokbrood, in blokjes
- 2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
- 2 appels, klokhuis verwijderd en in partjes (besprenkeld met citroensap)
- 4 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 bos radijsjes, schoongemaakt
- Extra: aluminiumfolie
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Haal de kaasjes uit de doosjes en verwijder het papier of plastic.
- Leg de kaasjes terug in het doosje en snijd de bovenkanten kruislings in.
- Verdeel de tijm erover.
- Verpak de doosjes in aluminiumfolie.
- Laat de kaasjes in het midden van de oven in ca. 20-25 minuten smelten.
- Zet intussen de ingrediënten om te dippen klaar.
- Verwijder het aluminiumfolie en zet de kaasjes met doosjes op borden.
- Verwijder de bovenste korst en serveer met de ingrediënten om te dippen.
- Bereidingstijd: 10 minuten, plus 20-25 minuten oventijd.
Tip: sprenkel eventueel over elk kaasje voordat ze de oven ingaan nog 1 eetlepel witte wijn.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.