Placeholder

Recept voor camembertfondue

Liefhebber van kaasfondue? Maak dan eens deze heerlijke variant met camembert!

Liefhebber van kaasfondue? Maak dan eens deze heerlijke variant met camembert!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 doosjes camembert (à 250 g)
  • 4 takjes tijm, blaadjes eraf gerist
  • Om te dippen (maak eventueel een keuze):
  • 1 meergranen stokbrood, in blokjes
  • 2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
  • 2 appels, klokhuis verwijderd en in partjes (besprenkeld met citroensap)
  • 4 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 bos radijsjes, schoongemaakt
  • Extra: aluminiumfolie

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Haal de kaasjes uit de doosjes en verwijder het papier of plastic.
  3. Leg de kaasjes terug in het doosje en snijd de bovenkanten kruislings in.
  4. Verdeel de tijm erover.
  5. Verpak de doosjes in aluminiumfolie.
  6. Laat de kaasjes in het midden van de oven in ca. 20-25 minuten smelten.
  7. Zet intussen de ingrediënten om te dippen klaar.
  8. Verwijder het aluminiumfolie en zet de kaasjes met doosjes op borden.
  9. Verwijder de bovenste korst en serveer met de ingrediënten om te dippen.
  10. Bereidingstijd: 10 minuten, plus 20-25 minuten oventijd.

Tip: sprenkel eventueel over elk kaasje voordat ze de oven ingaan nog 1 eetlepel witte wijn.
 

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
 

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.