Recept voor filodeegtaart met garnalen en dille
10 oktober 2013
Dat wordt smullen vanavond met deze filodeegtaart!
Dat wordt smullen vanavond met deze filodeegtaart!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie, plus extra
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kleine courgette, in blokjes
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 200 g roze garnalen
- 100 g feta, in blokjes
- 2 el fijngehakte dille
- 1 pak filodeeg (diepvries, 225 gram), ontdooid
- Extra: kwastje, ingevette quichevorm (24 cm doorsnee)
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en courgette ca. 5 minuten.
- Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche.
- Roer er de garnalen, feta en dille door.
- Voeg zout en flink wat peper toe.
- Bestrijk met een kwastje de vellen filodeeg dun met olijfolie.
- Leg de deegvellen in de taartvorm; laat ze hierbij telkens iets verspringen zodat de hele bodem en rand zijn bedekt en laat ze ruim over de rand heen hangen (je vouwt ze straks over de vulling).
- Schep het garnalenmengsel in de taartvorm.
- Vouw de vellen filodeeg slordig over de vulling terug en bestrijk ze met olijfolie.
- Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.
- Laat 10 minuten voor het aansnijden staan.
- Lekker met een komkommersalade.
Tip: Leg de vellen filodeeg waarmee je niet werkt onder een vochtige theedoek. Zo blijven ze zacht en soepel en drogen ze niet uit.
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 40 minuten oventijd en rusten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.