Placeholder

Recept voor andijviesalade met rookworst en mosterddressing

Andijvie is niet alleen lekker in een stamppot, in een maaltijdsalade is deze groente ook heerlijk!

Andijvie is niet alleen lekker in een stamppot, in een maaltijdsalade is deze groente ook heerlijk!

Maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 rookworst
  • 500 g aardappels, geschild en in blokjes
  • 5 el olijfolie
  • 2 el rode-wijnazijn
  • 1 el grove mosterd
  • enkele sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 1 rode appel, ongeschild en in blokjes
  • 1 krop andijvie (ca. 300 g), in grove repen

Aan de slag!

  1. Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Kook intussen de aardappelblokjes in een pan met weinig water en wat zout in ca. 10 minuten gaar.
  3. Klop in een kommetje de olie met de azijn, mosterd en bieslook door elkaar.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de aardappels af en laat ze uitlekken in en vergiet.
  6. Meng in een schaal de andijvie met de warme aardappels, appel en dressing. 
  7. Snijd de worst in plakjes en verdeel ze over de sla.
  8. Serveer met stokbrood.

Tip: In plaats van rookworst kun je ook 250 g spekreepjes uitbakken en over de sla verdelen.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.