Recept voor ciabatta met mozzarella en paprika
6 september 2013
Dat wordt een lekkere, vegetarische lunch met deze ciabatta’s
Dat wordt een lekkere, vegetarische lunch met deze ciabatta’s
Vegetarisch lunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 ciabattas
- 2-3 el tapenade van zongedroogde tomaten
- 2 bollen (buffel)mozzarella, uitgelekt en in plakjes
- 1 kleine paprika, in dunne ringen
- 2 handenvol rucola
- 50 g parmezaanse kaas, grof geraspt
- olijfolie
Aan de slag!
- Snijd de ciabattas open en besmeer de onderste helften met de tapenade.
- Leg er de mozzarella en paprika op.
- Verdeel er de rucola en parmezaanse kaas over.
- Bestrooi de broodjes met versgemalen peper en sprenkel er wat olijfolie over.
- Dek af met de bovenste helften brood.
Variatietips:
- Deze sandwich is warm ook heerlijk. Leg de belegde ciabattas zonder de rucola 5-10 minuten in een oven van 200ºC tot de kaas is gesmolten. Serveer de rucola erbij.
- Voor een niet-vegasandwich leg je er nog enkele plakjes parmaham op.
Bereidingstijd: 10 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.