Recept voor ovenpasta met zuurkool
14 oktober 2013
Weet je nog niet wat je wilt eten vanavond? Maak eens deze heerlijke ovenpasta met zuurkool. Dat wordt smullen!
Weet je nog niet wat je wilt eten vanavond? Maak eens deze heerlijke ovenpasta met zuurkool. Dat wordt smullen!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g penne
- 1 el olijfolie
- 250 g magere spekreepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 500 g verse zuurkool, uitgelekt
- 1 grote beker crème fraîche (200 ml)
- 150 g geraspte belegen kaas
- 2 tl gedroogde oregano
- Extra: ovenschaal (inhoud 2 l), ingevet
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Bak de spekreepjes knapperig uit.
- Voeg de ui toe en bak nog 1 min.
- Schep de zuurkool erdoor en bak zachtjes 5 min.
- Roer in een schaaltje de crème fraîche los met een vork.
- Meng de helft van de kaas en 1,5 tl oregano erdoor.
- Giet de penne af en schep door de zuurkool.
- Schep er de crème fraîche door en breng op smaak met peper en weinig zout.
- Schep de pasta in de ovenschaal.
- Strooi er de resterende 75 g kaas over.
- Schuif de pasta in de oven en bak ca. 25 min. tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
Vega-tip: Laat de spekreepjes achterwege en schep 75 g grof gehakte walnoten door de zuurkool.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Oven: 25 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.