Placeholder

Recept voor pastasalade met tonijn en bloemkool

De combinatie van tonijn en bloemkool was nog nooit zo lekker! Mmmmm…

De combinatie van tonijn en bloemkool was nog nooit zo lekker! Mmmmm…

Lunch- of hoofdgerecht, 4-6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 g fusilli of farfalle (pasta)
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
  • 2 blikjes tonijn in olie (à 185 g), in stukjes
  • 1 bekertje crème fraîche (125 g)
  • 2 el mayonaise
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el kappertjes (potje), uitgelekt
  • 1 ciabatta

Aan de slag!

  1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in zo’n 6 min. knapperig gaar.
  3. Giet de pasta en bloemkool af en spoel onder stromend water koud.
  4. Laat goed uitlekken.
  5. Doe de pasta met de bloemkool en de tonijn in een schaal en schep om.
  6. Klop in een schaaltje de crème fraîche los.
  7. Meng er de mayonaise, de sjalot, de kruiden en de kappertjes door.
  8. Schep de kruidendressing door de pasta en breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de pastasalade met het ciabatta.

Tip: Om de smaken goed te laten intrekken kun je de pasta al enkele uren van tevoren maken en koel bewaren. Laat de salade bij serveren wel even op kamertemperatuur komen, voor de beste smaak.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.