Recept voor schelpjes met tuinbonenpesto en Hollandse biefstuk
14 november 2013
Deze combinatie van pasta, tuinbonenpesto en biefstuk is heerlijk!
Deze combinatie van pasta, tuinbonenpesto en biefstuk is heerlijk!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g tuinbonen (diepvries), ontdooid
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- 1 teen knoflook
- 4 el olijfolie extra vierge
- 50 g parmezaanse kaas (stukje)
- 400 g schelpjespasta
- 4 el olijfolie, om te bakken
- 4 Hollandse biefstukken
- 1 ui, gesnipperd
- 1 courgette, in blokjes
- Extra: staafmixer of keukenmachine
Aan de slag!
- Verwijder het stugge grijze velletje van de tuinbonen zodat je de malse groene boontjes overhoudt (= dubbeldoppen).
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
- Pureer de tuinbonen met de knoflook, 1 el pijnboompitten en ca. 4 el extra vierge olijfolie tot een smeuïge pasta.
- Rasp 2-3 el parmezaanse kaas en meng met zout en peper naar smaak door de pesto.
- Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2-3 min. per kant bruin en naar wens gaar.
- Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie rusten.
- Verhit intussen een 2e koekenpan de resterende 2 el olijfolie.
- Fruit de ui 1 min.
- Voeg de blokjes courgette toe en bak in 3 min. knapperig gaar.
- Giet de pasta af en schep door de courgette.
- Voeg pesto met zout en peper naar smaak toe.
- Schep de pasta op 4 borden en leg er de biefstuk bij.
- Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en schaaf er nog wat parmezaanse kaas boven.
Variatietip: Ook lekker met lamsworstjes.
Tip: De tuinbonenpesto kun je al 2-3 dagen eerder maken en onder een laagje olijfolie in de koelkast bewaren. Ideaal voor een snelle pasta op een drukke doordeweekse avond.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.