Recept voor spaghetti met tonijnbolognese
16 september 2013
Een bolognesesaus was nog nooit zo lekker met tonijn! Maak het vanavond zelf. Dat wordt smullen…
Een bolognesesaus was nog nooit zo lekker met tonijn! Maak het vanavond zelf. Dat wordt smullen…
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g spaghetti
- 1 el olijfolie
- 50 g gerookte spekreepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 1/2 winterpeen, fijngehakt
- 1 groot blik tomatenpuree (140 g)
- 1 el bloem
- 250 ml visbouillon (van tablet)
- 1 blaadje laurier
- 1 blikje tonijn in water (à 185 g), uitgelekt
- 2 tl gedroogde oregano
Aan de slag!
- Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Verhit in een koekenpan de olie.
- Bak de spekreepjes uit.
- Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en wortel toe en bak nog 2 min.
- Schep de tomatenpuree met de bloem goed door de groenten.
- Voeg al roerende de bouillon met de laurier toe.
- Laat de saus 10-15 min. zachtjes koken tot een dikke pastasaus.
- Meng de tonijn en oregano door de saus.
- Giet de spaghetti af en schep door de pasta.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip: vergeet de kaas, Italianen zien kaas over een pasta met vis als een belediging van de kok.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.