Placeholder

Recept voor zalmcarbonara met dille

Mmmm, zet vanavond eens dit pastagerecht met zalm op tafel. Heerlijk!

Mmmm, zet vanavond eens dit pastagerecht met zalm op tafel. Heerlijk!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 g penne
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 4 grote eidooiers
  • 100 ml slagroom
  • 75 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 250 g gerookte zalmsnippers
  • 2 el dille, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Klop ondertussen de eidooiers met de slagroom en helft van de parmezaanse kaas glad.
  3. Verhit vlak voor je de pasta afgiet in een koekenpan de olijfolie.
  4. Fruit de sjalot 1 min.
  5. Draai het vuur uit.
  6. Giet de pasta af en schep door de sjalot.
  7. Schep het eimengsel met de zalmsnippers door de pasta.
  8. Voeg de dille en zout en peper naar smaak toe.
  9. Schep de pasta in 4 (warme!) pastaborden en serveer met de rest van de kaas en een royale groene bladsalade met kerstomaatjes.

Ultrasnel: deze pasta vraagt niet meer dan 15 minuten in de keuken. Voor een ultrasnelle pasta kook je de penne de avond te voren net niet gaar. Laat de penne goed afkoelen en schep er een beetje olie door. Kook de pasta de volgende dag in nog 1-2 min. verder beetgaar.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.