Recept voor aardbeien-frambozencrumble
Tekst: Vriendin
23 april 2018
Een snel recept voor een heerlijk, fruitig nagerecht.
Een snel recept voor een heerlijk, fruitig nagerecht.
Nagerecht voor 4-6 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g aardbeien, gehalveerd
- 250 g frambozen
- 75 g suiker
- 75 g bloem
- 75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, ijskoud
- lobbige ongezoete slagroom, voor erbij
- Extra: ovenschaal (inhoud 1 l)
Aan de slag
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Schep de aardbeien en frambozen in een ovenschaal om met 25 g suiker.
- Zeef de bloem boven een kom.
- Snijd de boter in blokjes. Kneed met de vingertoppen een kruimelig deeg van de bloem, de boter en de resterende 50 g suiker.
- Strooi de deegkruimels over het fruit.
- Bak de crumble in de voorverwarmde oven in zo’n 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de crumble warm met een straaltje lobbig geslagen ongezoete slagroom.
Voorbereidingstijd: 20 minuten.
Oventijd: 25-30 minuten.
Tip Voeg aan de deegkruimels 2 el pijnboompitten, grof gehakte hazelnoten of de blaadjes van 1-2 takjes tijm toe voor een verrassend effect.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.
Meer van Vriendin