Placeholder

Recept voor aardbei-wittechocoladesemifreddo

Verwen jezelf eens met een heerlijk dessert. Hij is om je vingers bij af te likken! Mmmm…

Verwen jezelf eens met een heerlijk dessert. Hij is om je vingers bij af te likken! Mmmm…

Nagerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g aardbeien, in stukjes
  • 1 el citroensap
  • 1 el aardbeienlikeur
  • 1/2 vanillestokje, opengesneden
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 50 g suiker + extra
  • 150 ml slagroom
  • 150 g witte chocolade
  • Extra: staafmixer, mixer met gardes, huishoudfolie

Aan de slag!

  1. Pureer de aardbeien met het citroensap met de staafmixer.
  2. Voeg de likeur toe.
  3. Schraap met de punt van een scherp mes het vanillemerg uit de peul.
  4. Doe de eidooier, de suiker en het vanillemerg in een hittebestendige kom.
  5. Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie).
  6. Zorg dat de pan het water niet raakt.
  7. Klop met de mixer de eieren in 5-10 minuten dikromig en lichtgeel.
  8. Neem de kom van het vuur en klop het eimengsel nog 2 minuten.
  9. Klop de slagroom lobbig.
  10. Meng de aardbeienpuree door het eimengsel.
  11. Spatel de slagroom er luchtig door.
  12. Hak 100 g chocolade klein en schep door het mengsel.
  13. Schenk de ijsbasis in een met huishoudfolie beklede schaal of 4 met huishoudfolie beklede kommetjes.
  14. Laat het ijs in de diepvries in 3-4 uur bevriezen.
  15. Schaaf de rest van de chocolade.
  16. Neem de semifreddo uit de schaal of kommetjes en leg omgekeerd op een etagère of bordjes.
  17. Verwijder de folie.
  18. Strooi er het chocoladeschaafsel over.

Serveertip: Serveer met extra aardbeien, gemarineerd in een scheutje aardbeienlikeur. Schenk er een gekoeld glaasje aardbeienlikeur bij.

Voorbereidingstijd: 30 minuten.
Wachten: 3-4 uur.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.