Recept voor saladeglaasje met mozzarella en aardbeiendressing
22 augustus 2013
Dat wordt smullen vanavond met dit voorafje, wat er ook nog eens mooi uitziet. Ook lekker als tussendoortje!
Dat wordt smullen vanavond met dit voorafje, wat er ook nog eens mooi uitziet. Ook lekker als tussendoortje!
voorgerecht of tussendoor, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 250 g aardbeien
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte balsamicoazijn
- 25 g jonge bladsla
- 1 bol (buffel)mozzarella
- 1/2 rode ui, fijngesnipperd
- 2 tl pijnboompitten, geroosterd
- 4 sneetjes ciabatta, geroosterd
- Extra: staafmixer
Aan de slag!
- Veeg de aardbeien schoon en snijd ze in blokjes.
- Pureer de helft van de aardbeien met de olijfolie en de balsamicoazijn.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de sla over 4 (wijn)glazen.
- Verdeel er de rest van de aardbeien, de mozzarella en de rode ui over.
- Bestrooi met de pijnboompitten.
- Druppel een beetje dressing erover.
- Serveer de saladeglaasjes direct met het ciabatta.
Tip: maak de dressing van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.