Placeholder

Recept voor croque madame

Mmmm, dat wordt een lekkere lunch met deze vegetarische, Franse tosti’s!

Mmmm, dat wordt een lekkere lunch met deze vegetarische, Franse tosti’s!

De Franse tosti met een eitje bovenop.

Vegetarisch brunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 zakje bechamelsaus (50 g)
  • 500 ml melk
  • 100 g gruyère, geraspt
  • 8 sneeën wit landbrood
  • 2 tomaten, in dunne plakken
  • klont roomboter
  • 4 eieren
  • Extra: bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Roer de inhoud van het zakje bechamelsaus door de koude melk en breng de melk al roerend aan de kook.
  3. Blijf roeren tot je een mooie dikke saus hebt.
  4. Voeg de helft van de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.
  5. Leg 4 sneeën brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bestrijk ze met de helft van de bechamelsaus.
  7. Verdeel de tomaten erover en bedek ze met de andere 4 sneeën brood.
  8. Bestrijk de bovenkanten royaal met de rest van de saus en strooi er de rest van de kaas over.
  9. Schuif de bakplaat in het midden van de oven onder de grill en rooster de broodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.
  10. Smelt intussen een klont boter in een koekenpan en bak er 4 spiegeleitjes in.
  11. Haal de tosti’s uit de oven en leg ze op borden.
  12. Leg op elke tosti een spiegeleitje en strooi er wat zout en peper over.

Tip: Leg voor een niet-vegetarsiche tosti plakjes achterham tussen de sneeën brood.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.