Recept voor frittata met courgette en munt
23 september 2013
Deze gegrilde Italiaanse omelet is door de geraspte courgette lekker smeuïg. Heerlijk als brunchgerecht!
Deze gegrilde Italiaanse omelet is door de geraspte courgette lekker smeuïg. Heerlijk als brunchgerecht!
Brunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 6 eieren
- 2 el fijngehakte verse munt
- 100 g grof geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
- 500 g courgette
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- een klein handje zwarte olijven zonder pit
- ciabatta, om erbij te serveren
- Extra: grove rasp
Aan de slag!
- Klop de eieren los in een kom en meng er de munt en tweederde van de kaas door.
- Voeg ook wat zout en peper toe.
- Zet even apart.
- Rasp de courgette grof boven een kom.
- Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
- Voeg de courgette toe en bak al omscheppend op hoog vuur 5 minuten mee tot het meeste vocht is verdampt.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Meng de courgette door het eimengsel en veeg de pan met een stuk keukenpapier schoon.
- Verhit 1 eetlepel olie in de pan en schenk het eimengsel erin.
- Leg een deksel op de pan en laat de omelet op laag vuur ca. 8 minuten zachtjes bakken.
- Strooi de rest van de kaas over de omelet en verdeel de olijven erover.
- Zet de pan kort onder de ovengrill tot de bovenkant goudbruin is.
- Serveer met ciabatta.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.