Recept voor Mexicaans eitje uit de oven
4 oktober 2013
Een eitje hoeft niet saai te zijn. Maak ’t eens op deze Mexicaanse manier. Heerlijk!
Een eitje hoeft niet saai te zijn. Maak ’t eens op deze Mexicaanse manier. Heerlijk!
Een lekker pittig eitje met tomaten, paprika en kidneybonen.
Vegetarisch brunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 groene paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
- 6 takjes koriander
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- mespunt cayennepeper
- 1 blik kidneybonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- 4 eieren
- 4 bloemtortillas
- 1 rijpe avocado, geschild en in blokjes
- 75 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc), verbrokkeld
- Extra: 4 lage éépersoonsovenschaaltjes (12-14 cm doorsnede)
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten.
- Voeg de blokjes paprika toe en bak ze 3 minuten op matig vuur mee.
- Hak de steeltjes van de koriander heel fijn, bewaar de blaadjes voor de garnering.
- Meng de tomatenblokjes en fijngehakte koriandersteeltjes door het uimengsel.
- Voeg cayennepeper en wat zout toe en laat op matig vuur ca. 10 minuten sudderen.
- Meng er de bonen door.
- Verdeel de tomaten-bonensaus over vier schaaltjes.
- Maak kuiltjes in het midden van de saus en breek de eieren erboven.
- Schuif de schaaltjes in het midden van de oven en bak ze 20-25 minuten tot het eiwit is gestold, maar de dooiers nog zacht zijn.
- Verwarm de tortillas volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verdeel de avocado samen met de geitenkaas en korianderblaadjes over de schaaltjes.
- Serveer met de tortillas.
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 20-25 minuten oventijd.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.