Recept voor Griekse citroen-eisoep met waterkers
16 augustus 2013
Het frisse trio van ei, citroen en waterkers zorgen voor een heerlijk voor- of lunchgerecht.
Het frisse trio van ei, citroen en waterkers zorgen voor een heerlijk voor- of lunchgerecht.
Voor- of lunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 liter kippenbouillon (van goede kwaliteit)
- 50 g rijst
- 2 handenvol waterkers, harde steeltjes verwijderd
- 2 eieren
- 4 el citroensap
Aan de slag!
- Breng in een pan de bouillon met de rijst aan de kook.
- Zet het vuur iets lager en laat de rijst in 10-15 minuten zachtjes gaar koken.
- Houd enkele mooie blaadjes waterkers voor de garnering achter.
- Snijd de rest van de waterkers heel fijn en zet even apart.
- Klop in een kom met een mixer de eieren met het citroensap schuimig.
- Meng als de rijst gaar is 3-4 eetlepels van de warme bouillon al kloppend bij het citroen-eimengsel.
- Zet het vuur laag en schenk het mengsel vervolgens geleidelijk en al roerend bij de bouillon en rijst.
- Blijf enkele minuten roeren tot de soep iets dikker begint te worden; laat de soep niet koken, want dan schift het ei.
- Meng er vlak voor het opdienen de waterkers door (zo blijft de waterkers mooi groen).
- Schep de soep in kommetjes.
- Garneer met de achtergehouden blaadjes waterkers. Lekker met stokbrood.
Garneertip: garneer elke kom soep met een dun schijfje citroen en wat knoflook-croutons.
Tip: in plaats van waterkers kun je ook spinazie gebruiken. Garneer de soep dan bijvoorbeeld met tuinkers.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.