Recept voor erwtenquiche met oude kaas
29 november 2013
Vind jij quiche ook zo lekker? Probeer deze variant met oude kaas dan eens uit. Dat wordt smullen!
Vind jij quiche ook zo lekker? Probeer deze variant met oude kaas dan eens uit. Dat wordt smullen!
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 2 el olijfolie
- 4 rode uien, in ringen
- 200 g tuinerwten (diepvries)
- 4 eieren
- 200 ml slagroom
- 150 g geraspte oude kaas
- 2 el tuin- of radijskers, van het bed geknipt
- Extra: ingevette quiche- of lage taartvorm (24 cm ø)
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Fruit de uiringen 3 min.
- Schep de erwten erdoor en bak nog 3 min.
- Verdeel de groenten over de deegbodem.
- Klop de eieren los.
- Klop er de slagroom en de kaas door.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en schenk over de groenten.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
- Snijd de quiche in punten en bestrooi met de tuinkers.
Tip: Neem voor een slankere quiche deeg voor hartige taart (diepvries) en vervang de slagroom door volle kwark of halfvolle crème fraîche.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Oventijd: 35-40 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.