Recept voor witlofschotel met geitenkaas
6 augustus 2013
De combinatie van witlof en geitenkaas smaakte nog nooit zo lekker!
De combinatie van witlof en geitenkaas smaakte nog nooit zo lekker!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 8 stronkjes witlof
- 50 g roomboter, op kamertemperatuur
- 1 el honing
- 1 el verse tijmblaadjes
- 8 plakjes beenham
- 10 plakken Hollandse belegen geitenkaas
- 4 grote kruimige (pof)aardappelen
Extra: ingevette ovenschaal
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Snijd een plakje van de onderzijde witlof.
- Kook de witlof in ruim water met zout in 8-10 min. beetgaar.
- Prak intussen met een vork de honing met de tijmblaadjes en zout en peper naar smaak door de zachte boter.
- Giet de witlof af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Wikkel elk stronkje witlof in een plakje ham en plakje kaas.
- Leg de witlof in de ovenschaal.
- Leg er de laatste 2 plakjes kaas op en bestrooi met peper naar smaak.
- Bak de witlof in de voorverwarmde oven 20-25 minuten, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
- Leg intussen de aardappelen in een magnetronschaal.
- Pof ze in de magnetron op vol vermogen (700 W) in 10 minuten gaar.
- Neem de schaal uit de magnetron en laat de aardappelen onder een schone keukendoek nagaren.
- Snijd de aardappelen kruislings open en druk het kruim iets omhoog.
- Verdeel de honing-tijmboter over de aardappelen en serveer bij de witlofschotel.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Oventijd: 20-25 minuten.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.