Placeholder

Recept voor pasta met garnalen

Zin in pasta? Maak eens deze lekkere combinatie met garnalen. Mmmm….

Zin in pasta? Maak eens deze lekkere combinatie met garnalen. Mmmm….

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g gepelde garnalen (diepvries)
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 5 ansjovisfilets op olie (blikje), fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (blik (400 g)
  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • scheutje witte wijn
  • 400 g spaghetti
  • klontje boter

Aan de slag!

  1. Ontdooi de garnalen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur.
  3. Voeg de ansjovis toe en bak kort mee tot ze zijn ‘gesmolten’.
  4. Voeg de tomatenblokjes met sap, de chilivlokken en een klein scheutje witte wijn toe.
  5. Laat de saus op matig vuur ca. 10 minuten sudderen.
  6. Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  7. Meng de garnalen door de saus en laat 3-4 minuten sudderen (als je rauwe garnalen gebruikt, laat ze dan sudderen tot ze roze zijn).
  8. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  9. Schep de pasta door de garnalensaus en meng er meteen een klont boter door (hierdoor wordt de pasta lekker romig).
  10. Voeg eventueel nog een klein scheutje pastawater toe om het wat smeuïger te maken.
  11. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de spaghetti met garnalen over diepe borden.
  12. Lekker met een gemengde salade.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.