Recept voor Thaise groene viscurry
12 augustus 2013
Geniet vanavond ook van dit heerlijke, Thaise recept.
Geniet vanavond ook van dit heerlijke, Thaise recept.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g basmatirijst
- 1 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2,5 el Thaise groene currypasta (potje)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2-3 el Thaise vissaus
- 200 g doperwten (diepvries)
- 200 g haricotsverts (diepvries)
- 4 tilapiafilets (zak diepvries), ontdooid en in grove stukken
Aan de slag!
- Kook of stoom de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur.
- Roer er de currypasta door en bak 1 minuut zachtjes mee.
- Voeg de kokosmelk en vissaus toe en breng de saus zachtjes aan de kook.
- Voeg de stukken vis en bevroren doperwten en haricotsverts toe.
- Laat de curry ca. 5-7 minuten sudderen tot de vis gaar is.
- Breng eventueel nog op smaak met wat extra vissaus. Serveer de curry met de rijst.
Bereidingstijd:20 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.