Placeholder

Recept voor Thaise groene viscurry

Geniet vanavond ook van dit heerlijke, Thaise recept.

Geniet vanavond ook van dit heerlijke, Thaise recept.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g basmatirijst
  • 1 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2,5 el Thaise groene currypasta (potje)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2-3 el Thaise vissaus
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 200 g haricotsverts (diepvries)
  • 4 tilapiafilets (zak diepvries), ontdooid en in grove stukken

Aan de slag!

  1. Kook of stoom de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. 
  3. Roer er de currypasta door en bak 1 minuut zachtjes mee.
  4. Voeg de kokosmelk en vissaus toe en breng de saus zachtjes aan de kook.
  5. Voeg de  stukken vis en bevroren doperwten en haricotsverts toe.
  6. Laat de curry ca. 5-7  minuten sudderen tot de vis gaar is.
  7. Breng eventueel nog op smaak met wat extra vissaus. Serveer de curry met de rijst.

Bereidingstijd:20 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.