Placeholder

Recept voor asperges met Hollandse garnaaltjes en dilledressing

Geniet vanavond van dit heerlijke gerecht met asperges en Hollandse garnalen.

Geniet vanavond van dit heerlijke gerecht met asperges en Hollandse garnalen.

hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 kg witte asperges
  • 700 g krieltjes
  • 2 el olijfolie, om te bakken
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 2 bakjes Hollandse garnalen (à 100 g)

Aan de slag!

  1. Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge.
  2. Kook de asperges in weinig water in 15-20 minuten gaar.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  4. Bak de krieltjes in 8-10 min. goudbruin en gaar.
  5. Klop intussen een dressing van het citroensap, de olijfolie, de dille en zout en peper naar smaak.
  6. Giet de asperges af.
  7. Verdeel ze over 4 borden.
  8. Strooi de garnalen over de asperges en lepel er de dilledressing over.
  9. Serveer met de gebakken krieltjes.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.