Recept voor asperges met Hollandse garnaaltjes en dilledressing
8 augustus 2013
Geniet vanavond van dit heerlijke gerecht met asperges en Hollandse garnalen.
Geniet vanavond van dit heerlijke gerecht met asperges en Hollandse garnalen.
hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 kg witte asperges
- 700 g krieltjes
- 2 el olijfolie, om te bakken
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el dille, fijngehakt
- 2 bakjes Hollandse garnalen (à 100 g)
Aan de slag!
- Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge.
- Kook de asperges in weinig water in 15-20 minuten gaar.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Bak de krieltjes in 8-10 min. goudbruin en gaar.
- Klop intussen een dressing van het citroensap, de olijfolie, de dille en zout en peper naar smaak.
- Giet de asperges af.
- Verdeel ze over 4 borden.
- Strooi de garnalen over de asperges en lepel er de dilledressing over.
- Serveer met de gebakken krieltjes.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.