Recept voor pasta met asperges en gorgonzolasaus
13 augustus 2013
Geniet vanavond van dit heerlijke pastagerecht. Vervang eventueel de gorgonzola door een andere kaassoort zoals geraspte, Hollandse boerenkaas!
Geniet vanavond van dit heerlijke pastagerecht. Vervang eventueel de gorgonzola door een andere kaassoort zoals geraspte, Hollandse boerenkaas!
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g volkoren penne
- 500 g groene asperges
- 2 el olijfolie
- 250 g champignons, gehalveerd
- 100 g gorgonzola (kaas), in stukjes
- 200 ml slagroom
- Parmezaanse kaas (stukje)
Aan de slag!
- Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Breek of snijd het houtachtige uiteinde van de asperges.
- Snijd de asperges in stukjes van 4 cm.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Bak de asperges 10 min.
- Voeg de champignons toe en bak de groenten nog 3 min.
- Schep de gorgonzola door de groenten.
- Schenk de slagroom in de pan.
- Verwarm de groenten nog 2-3 min. en laat de kaas in de room smelten.
- Giet de pasta af; vang een kopje kookvocht op.
- Schep de pasta door de groenten; voeg voldoende kookvocht toe tot een smeuïge pasta ontstaat.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Rasp of schaaf royaal Parmezaanse kaas boven de borden.
Garneertip! Strooi er eventueel nog een handje rucola overheen.
Tip: vervang voor een mildere kaassaus de gorgonzola door geraspte Hollandse boerenkaas (jong of belegen).
Bereidingstijd: 25 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.