Recept voor puntpaprika’s met tonijn, zongedroogde tomaten en kappertjes
10 augustus 2013
Een lekker en simpel bijgerecht: puntpaprika’s met tonijn, zongedroogde tomaten en kappertjes. Heel makkelijk om te bereiden en erg lekker!
Een lekker en simpel bijgerecht: puntpaprika’s met tonijn, zongedroogde tomaten en kappertjes. Heel makkelijk om te bereiden en erg lekker!
Recept voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 blikje tonijn (185 gr)
- 3 zongedroogde tomaten
- 1 teentje knoflook of een halve theelepel knoflookpoeder
- 1,5 eetlepel kappertjes
- snufje korianderpoeder
- 2 puntpaprika’s
- 20 gram geraspte kaas
- snufje zout en peper
- eventueel nog verse bieslook
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van de oven 200 graden.
- Open het blikje tonijn en giet deze af.
- Schep daarna de tonijn in een bakje en voeg de kappertjes toe.
- Snijd daarna de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg deze samen met het knoflookpoeder/fijngesneden teentje knoflook, snufje zout en peper toe en koriander aan de tonijn.
- Meng dit goed door elkaar met een vork.
- Halveer de puntpaprika’s en maak de binnenkant schoon met een mes.
- Leg de puntpaprika’s op een bakplaat en schep met een lepel de “tonijnsalade” in de paprika’s.
- Verdeel als laatste nog een beetje geraspte kaas over de puntpaprika’s en ze zijn klaar om de oven in te gaan voor ongeveer 25 minuten.
- Als de puntpaprika’s klaar zijn serveer je deze met wat verse bieslook.
Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. in de oven
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl