Recept voor hartige taart met aardappel, bosui en kip
17 augustus 2013
Geniet vanavond van deze hartige taart. Serveer er een lekkere salade bij en je avondeten is klaar!
Geniet vanavond van deze hartige taart. Serveer er een lekkere salade bij en je avondeten is klaar!
Recept voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- circa 5/6 plakjes bladerdeeg (half ontdooid)
- 4 eieren
- 3 eetlepels creme fraiche
- 2 eetlepels bloem
- 400 gram aardappels
- 2 bosuien
- 150 gram kipreepjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- handjevol geraspte kaas
- eventueel andere kruiden zoals knoflookpoeder, peterselie en basilicum
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden.
- Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem en de zijkant van je vorm.
- Schil je aardappels en snijd deze in kleine blokjes.
- Kook of bak de aardappelblokjes. Het is ook lekker om je aardappeltjes op smaak te brengen met bijvoorbeeld paprikapoeder of patatkruiden.
- Meng de eieren met het bloem en voeg daarna ook de creme fraiche en het paprikapoeder toe.
- Meng alles goed totdat het één geheel is.
- Snijd de bosuien in ringen.
- Verdeel de aardappelblokjes, de bosui en de kipreepjes over het bladerdeeg en giet hier vervolgens het ei-mengsel overheen.
- Verdeel eventueel nog wat geraspte kaas over de top en dan kan de hartige taart voor circa 30 tot 40 minuten in de oven.
- De hartige taart is klaar wanneer het bladerdeeg gaar is en de bovenkant mooi goudbruin.
Bereidingstijd: 20 min. + 35 min. in de oven
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl