Recept voor Mexicaanse empanadas met kip, paprika en ui
28 augustus 2013
Geen zin in een Hollandse pot vanavond? Maak dan eens deze heerlijke, Mexicaanse empanadas!
Geen zin in een Hollandse pot vanavond? Maak dan eens deze heerlijke, Mexicaanse empanadas!
Recept voor circa 10 empanadas
Boodschappenlijstje:
- 1 kipfilet
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 theelepel paprikapoeder
- circa 10 velletjes hartigtaartdeeg (ontdooid)
- halve theelepel komijnpoeder
- snufje chilipoeder
- flink handje geraspte kaas
Aan de slag!
- Begin met het opzetten van een pan water.
- Verwarm vervolgens je oven voor op 200 graden.
- Kook de kipfilet circa 10 minuten met eventueel een bouillonblokje erbij voor de smaak.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes en snipper het uitje.
- Giet een scheutje olie in een (wok)pan en bak het uitje met de paprika aan.
- Voeg na circa 3-4 minuten het paprikapoeder, chilipoeder en komijnpoeder toe.
- Roer dit goed door elkaar zodat de kruiden goed verdeeld zijn.
- Als de kip gekookt is, snijd of scheur je deze in kleine stukjes.
- Voeg de kip vervolgens ook toe aan de paprika. Bak de kip circa 2-3 minuten mee.
- Als laatste voeg je eventueel de geraspte kaas toe en meng je dit door het mengsel.
- Vervolgens ga je de empanadas maken.
- Zet een groot glas op een velletje hartigtaartdeeg en snijd er een rondje uit (je kunt eventueel ook een driehoekje vouwen).
- Verdeel vervolgens ongeveer 1 eetlepel van het kipmengsel over het velletje hartigtaartdeeg en vouw de empanada vervolgens dubbel.
- Druk de randjes aan met een vork.
- Ga zo door totdat het kipmengsel op is.
- Zet de empanadas voor circa 20 minuten in de oven.
Bereidingstijd: 20-25 min. + 20 min in de oven.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl