Placeholder

Recept voor pasta met boursin, tomaatjes uit de oven, hamreepjes en rucola

Heb je zin in een lekker pastagerecht? Maak dan eens dit recept. Ontzettend lekker en weer eens wat anders dan pasta met bolognesesaus!

Heb je zin in een lekker pastagerecht? Maak dan eens dit recept. Ontzettend lekker en weer eens wat anders dan pasta met bolognesesaus!

Recept voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

  • 150 gram pasta
  • 1 bakje boursin quisine
  • circa 10 romatomaatjes of cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram rucola
  • pijnboompitten
  • 100 gram hamreepjes
  • eventueel parmezaanse kaas

Aan de slag!

  1. Zet een pan water op voor het koken van de pasta en verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie
  3. Leg de tomaten in een ovenschaal en giet een klein scheutje olijfolie over de tomaatjes.
  4. Breng de tomaten op smaak met peper en zout.
  5. Zet de tomaatjes voor circa 10 minuten in de oven.
  6. Snipper het uitje en pers het teentje knoflook fijn.
  7. Giet een scheutje olijfolie in een wok en bak het uitje met de knoflook zachtjes aan.
  8. Als de pasta klaar is, voeg je de boursin toe aan het uitje in de pan en vervolgens ook de gekookte pasta.
  9. Zet het vuur uit en roer de rucola, de hamreepjes en de pijnboompitten door de pasta.
  10. Serveer de pasta met de geroosterde tomaatjes en eventueel een beetje parmezaanse kaas en een snufje peper.

Tip: heb je weinig tijd, bak de gehalveerde tomaatjes dan mee in de pan.

Bereidingstijd: 25 min.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl