Recept voor rucolasalade met gevulde rosbief-rolletjes
5 oktober 2013
Deze salade is een heerlijk bijgerecht. Maar je kunt ook de rosbief-rolletjes alleen maken en serveren als lekker borrelhapje op een verjaardag!
Deze salade is een heerlijk bijgerecht. Maar je kunt ook de rosbief-rolletjes alleen maken en serveren als lekker borrelhapje op een verjaardag!
Recept voor 4-6 personen
Boodschappenlijstje:
- 200 gram rucola
- 8-10 plakjes rosbief
- 1 rode ui
- 100 gram roomkaas
- bieslook
- 3-4 zongedroogde tomaatjes
- pijnboompitjes
- eventueel citroensap en olijfolie of dressing naar keuze
- Begin met het maken van de vulling voor de rosbief-rolletjes.
- Snipper een kwart van de rode ui en snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- Vervolgens meng je de 100 gram roomkaas met de gesnipperde ui en de zongedroogde tomaatjes.
- Breng op smaak met een klein beetje zout.
- Vervolgens neem je een plakje rosbief en smeer je aan de rand van het plakje een theelepel van de vulling.
- Rol dan het plakje rosbief op en strooi er nog wat verse peper overheen.
- Herhaal deze stap met de overige plakjes rosbief.
- Dan wordt het tijd voor de rucolasalade.
- Snij 3/4 van de rode ui in ringen en rooster de pijnboompitjes kort, circa 3 minuten in een koekenpan zonder olie.
- Doe de rucola in een schaal en doe de uitjes en pijnboompitten erdoorheen.
- Doe er een lekkere dressing naar keuze overheen.
- Tot slot de rosbief-rolletjes erbovenop en klaar. Een lekkere salade en klaar in een handomdraai.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl