Placeholder

Recept voor rucolasalade met gevulde rosbief-rolletjes

Deze salade is een heerlijk bijgerecht. Maar je kunt ook de rosbief-rolletjes alleen maken en serveren als lekker borrelhapje op een verjaardag!

Deze salade is een heerlijk bijgerecht. Maar je kunt ook de rosbief-rolletjes alleen maken en serveren als lekker borrelhapje op een verjaardag!

Recept voor 4-6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 200 gram rucola
  • 8-10 plakjes rosbief
  • 1 rode ui
  • 100 gram roomkaas
  • bieslook
  • 3-4 zongedroogde tomaatjes
  • pijnboompitjes
  • eventueel citroensap en olijfolie of dressing naar keuze
Aan de slag!
  1. Begin met het maken van de vulling voor de rosbief-rolletjes. 
  2. Snipper een kwart van de rode ui en snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  3. Vervolgens meng je de 100 gram roomkaas met de gesnipperde ui en de zongedroogde tomaatjes. 
  4. Breng op smaak met een klein beetje zout.
  5. Vervolgens neem je een plakje rosbief en smeer je aan de rand van het plakje een theelepel van de vulling. 
  6. Rol dan het plakje rosbief op en strooi er nog wat verse peper overheen. 
  7. Herhaal deze stap met de overige plakjes rosbief.
  8. Dan wordt het tijd voor de rucolasalade.
  9. Snij 3/4 van de rode ui in ringen en rooster de pijnboompitjes kort, circa 3 minuten in een koekenpan zonder olie.
  10. Doe de rucola in een schaal en doe de uitjes en pijnboompitten erdoorheen.
  11. Doe er een lekkere dressing naar keuze overheen. 
  12. Tot slot de rosbief-rolletjes erbovenop en klaar. Een lekkere salade en klaar in een handomdraai. 
Bereidingstijd: circa 10-15 min.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl